Johan Harms

Johan Harms

raadslid, fractievoorzitter

Johan Harms is fractievoorzitter sinds 2008 en richt zich vooral op het groene deel van het GroenLinks programma. Johan: de urgentie aangaande de groene agenda heeft nog veel te weinig aandacht!

Even voorstellen:
Ik ben geboren op 26 mei 1947  in Huizum, dat stuk van Leeuwarden dat voor de 2e wereldoorlog bij Leeuwarderadeel hoorde. Begonnen op de Ulo, uiteindelijk docent elektrotechniek, met veel plezier. Met genoegen het Comenius mee vormgegeven. Uiteindelijk vanwege een teruglopend leerlingenaantal uit het werk geraakt met een redelijk sociaal plan. Genoeg te doen: mantelzorg, het huishouden, en de politiek erbij.

In 2002 had Kees Iepema het plan opgevat om het GroenLinkse geluid naar voren te brengen in de gemeenteraad. Ik ben direct aan boord gestapt. In 2008  heb ik de zetel van Kees overgenomen, die destijds samen met Dukkie van de Ploeg in de raad zat. Ik heb mij vooral gericht op het groene deel van ons programma. Het linkse deel kon prima gerealiseerd worden met de PvdA in voorste positie. Ik denk en hoop dat dit zo zal blijven, elkaar aanvullen en niet dubbelen.

Wat mij tegen is gevallen is de geringe betrokkenheid van de inwoners bij de gemeentelijke politiek. Weinig mensen bellen of schrijven naar de raad. Terwijl de besluiten van de raad veel invloed hebben op onze leefomgeving, meer dan wat in Den Haag wordt besloten!
Objectief kan ik niet anders dan de conclusie trekken dat het in onze gemeente best aardig gaat.
Wat nog veel aandacht behoeft: de urgentie aangaande de groene agenda. Daar moet nog veel “zendingswerk” worden verricht.